Zien we elkaar online?

Corona zet het leven op z’n kop. Vanaf 9 maart beheerst het virus het leven van mij en veel andere Nederlanders. Omdat schrijven voor mij een manier is om gedachten op een rij te krijgen, schreef ik op 13 maart een eerste blog. Ik zag toen al wel mogelijkheden voor de toekomst, maar moest vooral energie verzamelen. De week daarna werd vooral overheerst door verwarring en onzekerheid. Ik schreef erover in een blog voor ZwembadBranche. Ik trok de conclusie dat we met z’n allen aan het leren zijn. En ‘the more you learn, the less you know’.

Inmiddels ben ik behoorlijk in beweging gekomen. Ik heb een eerste (‘uitverkocht’) webinar gegeven in samenwerking met de NRZ. Dagelijks sluiten zich nieuwe mensen aan in de Facebookgroep  Zwemspiratie. Ik experimenteer met een Facebookpagina Zwemmen zonder zwembad . En passant hebben zich 2 mensen aangemeld voor de online opleiding Lesgever Zwem-ABC. En er zijn l twee opdrachtgevers waarmee ik het afgesproken ‘offline’ project omzet naar online. 

Online is op dit moment hot. Ik spring er graag op in.

De online opleiding Lesgever Zwem-ABC en Lifeguard stonden al als een huis en gaan gewoon door. Met meer online begeleiding. Deelnemers kunnen direct beginnen. 

Voor alle medewerkers in de branche hier mijn nieuwe aanbod.

Webinars

In samenwerking met de NRZ heb ik een webinar over motorisch leren verzorgd. Met ZwembadBranche een webinar over differentiëren in de zwemles. In mei verzorg ik ook nog twee webinars voor de NRZ.

Misschien ga ik nog meer webinars verzorgen. Heb je een onderwerp waarover je meer wilt horen, laat het maar weten. Misschien kan de inhoud van het e-book Zwemspiratie  zorgen voor inspiratie. Webinars zijn meestal gratis, duren ongeveer 1 à 1,5 uur, er kunnen veel mensen meedoen, vragen stellen is vooral ‘op afstand’ en behoorlijk anoniem.

In mei verzorg ik de online training Coronaproof differentiëren. Een training met 4 webinars en begeleiding in een besloten Facebookgroep.

Inspiratiesessies voor teams

In deze tijd wil je graag contact houden met je medewerkers. Daarvoor is een inspiratiesessie bedoeld. Ik vertel, aan de hand van een presentatie, over een bepaald onderwerp. Medewerkers nemen actief deel. Ze zien elkaar online. Er is voldoende ruimte voor interactie, er kunnen veel vragen worden gesteld. Een inspiratiesessie duurt 1,5 à 2 uur. Het onderwerp kan algemeen zijn (zie ook het e-book) maar kan ook worden afgestemd op specifieke vragen die er zijn in het team.

Werken aan teamspirit

Het is ook mogelijk om deze tijd te gebruiken om met je team te kijken naar de toekomst. Wat wilden jullie al langer oppakken, maar kwam je nooit aan toe? Wat zou je eventueel kunnen veranderen in het zwemlesplan? Wil je werken met stuurkaarten, maar merk je dat het er niet van komt? Met behulp van een teamspirittraject kun je hiermee aan de slag. Verschil met de inspiratiesessie is dat er meerdere online bijeenkomsten zijn. Er wordt vooraf een doel afgesproken en er is sprake van ‘huiswerk’ in de vorm van persoonlijke opdrachten. Een traject dat helemaal op maat wordt gemaakt.

De kracht van samenwerken

De coronacrisis zorgt ervoor dat we met onze neus op de feiten worden gedrukt: we kunnen dit alleen samen tot een ‘goed’ eind brengen. Dat is nog niet zo gemakkelijk. De wereld verandert. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met alles wat er gebeurt. Het zorgt soms voor verbazing: waarom zegt en doet iemand wat hij doet? En dwingt ook tot reflectie: hoe denk ik er zelf over? Waarom reageer ik nu zo? 

Deze verwarrende tijd is voor sommigen hét moment om na te denken over jezelf en anderen. 

Breinvoorkeuren kan je daarbij helpen. Het geeft je inzicht waarom je het wel of niet moeilijk vindt om met veranderingen om te gaan. Of waarom je snel in conflict raakt met bepaalde collega’s. Of je gedrag van bepaalde kinderen zo enorm lastig vindt. 

Zelfkennis geeft je zelfvertrouwen, je kunt gemakkelijker inspelen op de behoeften van anderen en rekening houden met elkaar. Ik werk aan een onlineprogramma waarin reflectie en samenwerking centraal staat. Breinvoorkeuren is er onderdeel van, je vult een vragenlijst in en ontvangt je persoonlijke breinprofiel. Je kunt dit programma individueel volgen, maar ook met het hele team. Er is altijd sprake van een online gesprek. Dit kan individueel of met het hele team. Heb je interesse om met je team aan de slag te gaan met samenwerken en Breinvoorkeuren? Laat het weten. In september volgt meer informatie over het online programma.

Tot slot

Dit is de ‘online stand van zaken’ tot nu toe (8 mei 2020). Misschien zit er iets voor je bij. En als je nog een ander idee hebt, dan denk ik graag mee! Ik ga zelf ook verder met bedenken en hou je op de hoogte. Veel sterkte in deze lastige tijd. En graag tot ziens (online)!

Titeke