Tevreden ouders in de zwemles? Bereid je voor en maak een plan.

Ouders hebben altijd veel vragen de zwemles. Na de lockdown is dat niet anders. We kunnen vragen verwachten over het niveau van hun kind, de doorstroom naar het volgende niveau, de mogelijkheid om wel of niet te kunnen afzwemmen voor de zomervakantie en nog veel meer.

Bereid je voor

Op veel vragen van ouders kun je je voorbereiden. Je kunt ze dan zelfs al beantwoorden zonder dat ze de vraag hebben gesteld. Hierdoor werk je aan ‘verwachtingsmanagement’: de verwachtingen van ouders sluiten steeds beter aan bij de werkelijkheid en daardoor neemt de tevredenheid toe.

Het is handig om in de huid van de ouders te kruipen en zo in te schatten op welk moment ouders behoefte hebben aan de informatie die jij wilt geven. Zodat ze ook echt luisteren, omdat ze belang hebben bij de ‘boodschap’. Uit ervaring weet je vaak wel op welk moment ouders bepaalde dingen willen weten. Door die momenten én de mogelijke vragen vooraf in kaart te brengen, kun je je goed voorbereiden op de interactie met ouders. Hierdoor wordt communiceren met ouders een stuk gemakkelijker: ouders staan meer open, je staat als lesgever minder snel voor verrassingen, ouders zijn meer tevreden en hoeven vragen soms helemaal niet meer te stellen.

Workshop

Wil jij je met je team goed voorbereiden op de communicatie met ouders? Willen jullie zekerder in je schoen staan? Wil je ‘voorsorteren’ op vragen die ouders altijd stellen én de antwoorden vooraf al uitwerken?

Dan is de workshop ‘Tevreden ouders in de zwemles? Bereid je voor en maak een plan’ iets voor jou. Doel van de workshop is het maken van een concreet plan voor de communicatie met ouders. Onderwerpen zijn: Welke informatie wil je overbrengen? Wanneer ga je dat doen? En op welke (mogelijke) vragen van ouders kun je ‘voorsorteren’? Aan het eind van de workshop heb je de stappen voor een ‘persoonlijk’ actieplan gezet. Je bent hierdoor voorbereid om, samen met je collega’s, ouders (pro-)actief en met vertrouwen te informeren over de zwemles.

Een tevreden ouder én kind, dat is wat je wilt. Ze worden dan als vanzelf de ambassadeurs van jouw zwemlessen. Wil jij dat ook? Doe mee aan de workshop:

  • woensdag 7 april
  • van 9.00 tot 12.00 uur
  • maximaal 30 personen
  • onder begeleiding van Nicolette van Mierlo en Titeke Postma

Wat gaan we doen?

  • De ‘zwemlesreis van de ouders’ plannen: 4 fasen in het zwemlestraject.
  • Inventariseren vragen van ouders
  • Antwoorden op vragen voorbereiden
  • Persoonlijk plan voor jouw accommodatie maken

Doe je mee?

Er is plaats voor 30 personen. Vol = vol. Investering: € 29,95.

Stuur een mail met je naam naar info@propulztp.nl

Wil je deze workshop met je hele team doen? Neem contact op door een mail te sturen naar info@propulztp.nl of bel 06 44860998.