Ouders informeren over de zwemles, hoe pak je het aan?

Maandag 29 maart verzorgen Titeke Postma en Nicolette van Mierlo het webinar ‘Ouders informeren over de zwemles, hoe pak je het aan?’

Vragen van ouders

De zwemlessen zijn weer begonnen. Voorlopig zijn er geen ouders bij de lessen aanwezig. Maar hopelijk kunnen we ze zeer binnenkort weer bij de lessen verwelkomen. Ouders hebben altijd veel vragen de zwemles. Na de lockdown is dat niet anders. We kunnen vragen verwachten over het niveau van hun kind, de doorstroom naar het volgende niveau, de mogelijkheid om wel of niet te kunnen afzwemmen voor de zomervakantie en nog veel meer.

Bereid je voor

Op veel vragen van ouders kun je je voorbereiden. Uit ervaring weet je vaak wel op welk moment ouders bepaalde dingen willen weten. Door vragen vooraf in kaart te brengen en je antwoorden voor te bereiden, wordt communiceren met ouders waarschijnlijk een stuk gemakkelijker. Je staat als lesgever minder snel voor verrassingen en de tevredenheid van ouders neemt toe.

Webinar

Welke vragen stellen ouders? Wat willen ze op welke momenten in het leerproces weten? Welke antwoorden kun je op bepaalde vragen het beste geven? Hoe pak je de voorbereiding goed aan zodat je optimaal bent voorbereid? Deze vragen staan centraal in het (gratis) webinar ‘Ouders informeren over de zwemles, hoe pak je het aan?’

We kruipen in de huid van de ouders en de kinderen en achterhalen op die manier wat ze willen weten, waarover ze misschien verbaasd zijn of wat ze niet ‘zomaar’ begrijpen. Dit leidt tot een lijst met vragen waarop je je kunt voorbereiden. Een aantal van die vragen werken we uit.

Wanneer en hoe laat

We beginnen om 09.30 uur. Het duurt maximaal tot 11.00 uur.

Ik doe mee!

Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Het webinar is gratis, je kunt je hieronder aanmelden.