Coronaproof differentiëren

Ben jij klaar voor de 1,5 meter zwemles?

Jammer genoeg moeten we nog even wachten voordat de zwembaden open gaan. Maar er komt een tijd dat we allemaal weer kunnen starten. Wat staat ons dan te wachten? In ieder geval grote verschillen tussen kinderen en regels waar we ons nog een hele tijd aan moeten houden. Ben jij daar al klaar voor?

Doe mee aan de vierdaagse online training ‘Coronaproof differentiëren’

en maak lessen waarbij je rekening houdt met verschillen tussen kinderen en coronaregels.

 • Dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 mei (vol)
 • Maandag 11 mei tot en met donderdag 14 mei
 • Kosten € 25,00 per persoon.
Ik doe mee!

In deze training :

 • sta je stil bij de impact die coronamaatregelen op de zwemles kunnen hebben
 • ontdek je welke verschillen tussen kinderen je kunt verwachten als de zwemlessen weer gaan beginnen en hoe je daarmee om kunt gaan
 • ga je op zoek naar nieuwe oplossingen voor automatismen die we gewend zijn, maar die we moeten aanpassen.

Herken jij deze vragen?

 • Hoe komen kinderen terug naar de zwemles? Zijn ze bang? Zitten ze nog op hetzelfde niveau als eerst? Of hebben ze het zwemmen ‘verleerd’?
 • Hoe kun je zwemles geven zonder dat je kinderen vasthoudt tijdens het lesgeven?
 • Welke organisatievormen zijn geschikt voor het bewaren van 1,5 meter afstand?
 • Hoe zorg je ervoor dat kinderen niet bovenop elkaar gaan zwemmen of naast elkaar in een rijtje staan te wachten?
 • Hoe kun je kinderen met minder hulp en sturing tóch gemotiveerd en effectief laten leren?

Wil je de huidige tijd gebruiken om je hierop voor te bereiden? Dan is de online training ‘Coronaproof differentiëren’ iets voor jou!

Werkwijze

Vanaf de eerste dag trappen we iedere dag af om 09.00 uur met een webinar. Je krijgt ruim een uur live training, ik leg je de opdracht van de dag uit. Je gaat daarna zelf aan de slag . Je kunt al je vragen online en in een besloten Facebookgroep stellen. Het is een echte challenge. Wanneer je iedere dag het huiswerk inlevert kun je aan het eind van de week met een prachtige prijs winnen!

Meld je hier aan.

Praktische details  

Er is elke dag ​een webinarsessie. We starten om 09.00. Je ontvangt dagelijks een korte video en een werkboek met opdrachten en achtergrondinformatie. Centraal staat het vertalen van het geleerde naar je eigen lesgeefpraktijk.

In de webinars werken we samen aan het ontwikkelen van lessen voor de groep kinderen die in de laatste groep voor het (A-) diplomazwemmen zitten. Daarna kun je de stappen toepassen voor het maken van je eigen lessen. Zodat je er klaar voor bent als het zwembad weer open gaat!

Opbouw van de training

Dag 1: Beginsituatie vaststellen: welke overeenkomsten en verschillen zullen er zijn tussen de kinderen? Met welke maatregelen moeten we rekening houden?

Dag 2: Welke doelen wil je bereiken in je lessen? Welke gelden voor alle kinderen? Welke gelden voor individuele kinderen? Welke organisatievormen kun je inzetten om deze doelen te bereiken?

Dag 3: Op welke manier kun je kinderen effectief laten werken in groepjes?Hoe kun je dan effectief aan je doelen werken? Welke opdrachten horen daarbij? En welke materialen kun je gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat kinderen gemotiveerd zijn om echt mee te doen?

Dag 4: Hoe kun je de klassikale organisatievorm effectief inzetten? Welke opdrachten kun je dan geven? Hoe verandert jouw rol als lesgever door de coronamaatregelen? Ben je er klaar voor?

Doe ook mee!

Dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 mei. Iedere dag 09.30 uur. (vol)

Nieuw Maandag 11 tot en met donderdag 14 mei. Iedere dag 09.00 uur.

Kosten € 25,00 per persoon.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Daarna ontvang je de mail met meer informatie over de webinars. Ik zie je graag online!

Terug naar de homepage