Samen leren zwemmen

In het voorjaar van 2015 is Propulz.tP gestart met het project Samen leren zwemmen. Dit project bestaat uit een website en facebookpagina waar tips te vinden zijn voor ouders om samen met kind te gaan zwemmen. In 2016 is als resultaat het boek Leren zwemmen is leuk! verschenen. Bestel het boek hier!

Aanleiding
Jaarlijks gaan heel veel kinderen, in de leeftijd van 4 en 5 jaar, op zwemles. Meestal gebeurt dit in het zwembad dicht in de buurt. Maar er valt tegenwoordig ook veel te kiezen. Er zijn zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen die zwemles aanbieden. Dat gebeurt dan 1 keer in de week, 2 keer in de week, soms zelfs vaker. De lessen duren 45 minuten, een uur, twee uur of soms langer.

De meeste ouders zijn best tevreden over de zwemlessen. Toch zijn er ook wel problemen, leren zwemmen gaat niet zomaar. Een zoektocht op internet levert veel vragen van ouders op. Die gaan over het gat, kinderen die bang zijn, bij wie zwemles heel lang duurt, die niet onder water durven, noem maar op.

Ouders krijgen vaak het advies om zelf met de kinderen te gaan oefenen. Veel zwembaden hebben daarvoor speciale tijden beschikbaar gesteld. Maar helpt zelf oefenen? Wat kan een ouder zelf met z’n kind gaan doen? Dat is niet zo gemakkelijk.

Doel samen leren zwemmen
 ‘Samen leren zwemmen’ helpt ouders om het zwemmen met hun kind leuk én zinvol te laten zijn. Op de Facebook pagina worden regelmatig korte tips gepubliceerd die ouders direct kunnen gebruiken. Op de website www.samenlerenzwemmen.nl staat achtergrondinformatie over die tips. Er wordt geschreven over problemen die kunnen ontstaan en mogelijke oplossingen te bieden waarmee ouders zelf aan de slag kunnen gaan.